Didelot Sandrine
- Équipe de rattachement : BCBS
- Statut : Chercheur
- sandrine.didelot*at*univ-lr.fr
- Tél. : +33(O)5 46 45 83 51
Liste des publications :
5 résultats
2020
Article dans une revue
Lactococcus lactis Diversity Revealed by Targeted Amplicon Sequencing of purR Gene, Metabolic Comparisons and Antimicrobial Properties in an Undefined Mixed Starter Culture Used for Soft-Cheese Manufacture
Sabrina Saltaji
,
Olivier Rué
,
Valérie Sopena
,
Sophie Sablé
,
Fatoumata Tambadou
,
Sandrine Didelot
,
Romain Chevrot
Foods, 2020, 9 (5), pp.622. ⟨10.3390/foods9050622⟩
2018
Article dans une revue
Complete Genome Sequence of the Polymyxin E (Colistin)-Producing Paenibacillus sp. Strain B-LR
Caroline Salsano
,
Sandrine Didelot
,
Fatoumata Tambadou
,
Thibault Caradec
,
Valérie Sopena
,
Cyrille Barthélémy
,
Valérie Thiéry
,
Romain Chevrot
Microbiology Resource Announcements, 2018, 7 (23), ⟨10.1128/MRA.01013-18⟩
2014
Article dans une revue
Novel nonribosomal peptide synthetase (NRPS) genes sequenced from intertidal mudflat bacteria
Fatoumata Tambadou
,
Isabelle Lanneluc
,
Sophie Sablé
,
Géraldine Klein
,
Ibtissem Doghri
,
Valérie Sopena
,
Sandrine Didelot
,
Cyrille Barthélémy
,
Valérie Thiéry
,
Romain Chevrot
FEMS Microbiology Letters, 2014, pp.n/a-n/a. ⟨10.1111/1574-6968.12532⟩
2013
Article dans une revue
A Novel Depsipeptide Produced by Paenibacillus alvei 32 Isolated from a Cystic fibrosis Patient
Romain Chevrot
,
Sandrine Didelot
,
Larissa van den Bossche
,
Fatoumata Tambadou
,
Thibault Caradec
,
Pierre Marchand
,
Ester Izquierdo Alegre
,
Valérie Sopena
,
Jocelyne Caillon
,
Cyrille Barthélémy
,
Ann van Schepdael
,
Jos Hoogmartens
,
Eric Rosenfeld
Probiotics and Antimicrobial Proteins, 2013, 5 (1), pp.18-25. ⟨10.1007/s12602-012-9121-z⟩
2006
Article dans une revue
Preparation of angiotensin-I-converting enzyme inhibitory hydrolysates from unsupplemented caprine whey fermentation by various cheese microflora
Sandrine Didelot
,
Stéphanie Bordenave-Juchereau
,
Eric Rosenfeld
,
Ingrid Fruitier-Arnaudin
,
Jean-Marie Piot
,
Frédéric Sannier
International Dairy Journal, 2006, 16 (9), pp.976-983